Nieuws

Epafras krijgt nieuwe directeur

Per 1 maart 2023 is Ds. Matthijs Geluk (1983) benoemd als nieuwe directeur van Epafras. Hij volgt in die functie Nienke van Dijk op, die dan met pensioen gaat.

Matthijs Geluk woont en werkt op dit moment in Peru, waar hij is uitgezonden door de GZB. Sinds 2016 bezoekt hij namens Epafras Nederlandse gevangenen in Peru. Hij schreef daar in 2019 in een column over: Peru is een van de grootste leveranciers van coca en cocaïne en dat heeft in de afgelopen jaren een zeer diverse groep mensen aangetrokken. Hoewel we in Peru al behoorlijk wat gewend zijn, is het bezoeken van de gevangenissen toch telkens weer een schokkende ervaring. 

De situatie in de cel is ronduit beroerd. De gebouwen zijn veelal slecht onderhouden en overbevolkt. Een gevangenis die voor drieduizend personen gebouwd is, herbergt meestal zo’n achtduizend gevangenen. De gedetineerden klagen. Het eten is niet om over naar huis te schrijven, slapen doe je met z’n zessen in een cel van twee bij twee meter en vanaf half negen ’s avonds tot zes uur ’s morgens mag je niet meer naar de wc. Je doet je behoefte maar in een fles
Verder lezen kan hier: https://www.epafras.nl/verhalen/column-matthijs-geluk/

Matthijs keert met zijn vrouw Rosa en vier kinderen in het voorjaar van 2023 weer terug naar Nederland.

Publiceerdatum: 12 december 2022