Nieuws

Podcast: ontroerend inkijkje in het werk van de geestelijk verzorger

Met welke woorden neem je afscheid van een gedetineerde die terminaal ziek is en weet dat hij zal sterven in detentie? Wat kun je nog betekenen voor iemand die nog tientallen jaren detentie voor zich heeft, ver weg van familie en bekenden?

Hoe doe je dat: een ander helpen zich te verzoenen met zichzelf en de situatie waarin hij zit? Saskia Treu, Aline Barnhoorn, Anne van Voorst en Pieter Visscher vertellen erover in de podcast Waardevolle Eigenheid van Epafras.

Podcastmaker Elianne Meijer interviewde deze vier geestelijk verzorgers over hun drijfveren en ervaringen.

Het levert een indringend en ontroerend inkijkje in het bijzondere werk van de geestelijk verzorgers op. Hun loyaliteit en vaak jarenlange betrokkenheid maken indruk. ‘Ik kan er gewoon niet tegen als mensen achterblijven’, zegt Pieter Visschers. En: ‘Die ander moet weten: er zijn nog mensen die om mij geven.’ Wie de podcast beluistert, heeft over dat laatste geen twijfel meer.

Interview en montage: Elianne Meijer. Met muziek (onder meer) delen uit: ‘Night Caves’ door Lee Rosevere, onder een Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.

Publiceerdatum: 28 oktober 2022