Nieuws

8 april 2020

Epafras en het Coronavirus

Epafras bezoekt Nederlandse gevangenen in het buitenland. Dat werk kunnen de vrijwilligers van Epafras op dit moment niet doen. Vrijwel alle gevangenissen op de wereld laten op dit moment geen bezoekers meer toe. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Dat is zwaar voor de gedetineerden, het maakt hen nog eenzamer dan ze vaak al zijn. En dat is moeilijk in een tijd die toch al gespannen is, in veel gevangenissen in andere delen van de wereld zijn de omstandigheden slecht en gevaarlijk. Er is weinig hygiƫne, water en zeep zijn schaars, de voeding is onvoldoende en gevangenen leven dicht op elkaar. Situaties van acht, twintig of zestig gevangenen op een cel komen voor. Probeer dan maar eens anderhalve meter afstand in acht te nemen. Wij houden met brieven, kaarten en het tijdschrift de Comeback contact met Nederlandse gedetineerden. We sturen antwoordenveloppen zodat ze ons terug kunnen schrijven. En we sturen tijdschriften en boeken.

Behoefte aan een gesprek?

Ook voor familieleden is deze situatie zwaar. Ze zijn bezorgd maar kunnen vaak geen contact krijgen. Ze zoeken informatie, maar die is niet te vinden. Bent u zelf familie? Heeft u behoefte aan een gesprek met een geestelijk verzorger van Epafras? Er zijn vrijwilligers beschikbaar voor een gesprek via de telefoon of beeldbellen. U kunt ons bellen of mailen als u een afspraak wilt maken: Tel: +31 (0)71 2048407 of Email: info@epafras.nl

Spring naar toolbar