Nieuws

23 mei 2017

Correspondentieproject: schrijven vanuit de cel

Gedetineerden dreigen het contact met hun omgeving te verliezen als ze lang worden opgesloten. Dat geldt zeker voor mensen die in buitenlandse gevangenissen hun straf moeten uitzitten, ver van familie en vrienden.

Met het correspondentieproject helpt Epafras gedetineerden om over de muren van hun gevangeniswereld te kijken. Elf jaar geleden is dit project gestart om mensen elkaar te laten ontmoeten via een briefwisseling. Gedetineerden kunnen schrijven met mede-gedetineerden, maar ook met vrijwilligers. Nadat brievenschrijvers een inschrijfformulier hebben ingevuld, koppelt het team van Epafras hen aan gedetineerden. Inmiddels schrijven vijftig ‘koppels’ met elkaar en gaat het om gemiddeld 250 brieven per jaar. Afhankelijk van de wens van de ‘koppels’ verloopt de post via Epafras.

Daarnaast biedt Epafras in het blad Comeback een platform voor gedetineerden die met elkaar willen schrijven. Nieuw is dat Epafras ook via social media steeds sneller en beter mensen bereikt die betrokken zijn bij het leven van gedetineerden. Met name op Facebook en via de nieuwsbrief groeit de groep geïnteresseerden. Vanuit deze hoek ontvangt de organisatie steeds meer steun.

Volg Epafras ook op Facebook!

Spring naar toolbar