Verhaal

"Voor hem is de gevangenis een lijdensweg – letterlijk."

“Iemand die ziek is in de gevangenis en geen medicijnen krijgt? Dat is gewoon inhumaan.” Hannie Riksen bezoekt 8 jaar Nederlandse gevangenen in de Dominicaanse Republiek. Nu zoekt ze mensen die gevangenen willen adopteren.

“Gerard wordt zieker en zieker. Medicijnen krijgt hij niet, want hij heeft geen geld. Dat hij die medische hulp niet krijgt, heeft niets met zijn straf te maken. Dat is gewoon inhumaan. Dat verdient hij niet.

“Als we samen sparen, is het mogelijk om die operatie te regelen…”

Een straf moet wel in verhouding staan tot het delict. Voor hem is het verblijf in de gevangenis echt een lijdensweg – letterlijk.

In november reisde ik voor het laatst naar de Dominicaanse Republiek. Ik hoorde van de ambassade dat Gerard naar een andere gevangenis was overgebracht. Een half open inrichting. Toen ik Gerard eindelijk weer ontmoette, was hij zo blij. Hij dacht dat niemand aan mij had doorgegeven dat hij overgeplaatst was. Ik heb hem een nieuwe broek gegeven, slippers en een t-shirt. Dat doe ik ieder half jaar, sinds 2008.

Ik hoop dat er mensen zijn die hem nu in deze vreselijke situatie een warm hart toedragen. Als we samen sparen, is het mogelijk om die operatie te regelen, die zijn leven kan redden. Maar ook als mensen brieven zouden sturen, of een pakket. Met wat extra geld kan hij ook fruit en groente en brood kopen, om weer op krachten te komen.”

Wil jij Gerard helpen met een gift? Laat het ons weten!

Geplaatst op: 18 april 2016