Familie

15 juni 2016

“Op de dag van de zitting, was de advocaat er niet.”

Freek (23), de zoon van Mirthe (54) is opgepakt in Peru. Wanneer hij voor moet komen, is zijn advocaat spoorloos verdwenen.

Toen zijn zaak voorkwam, was de advocaat er niet. Dat geloof je toch niet? In het gebouw lopen ook pro-deo advocaten rond, die heeft hij toen maar genomen. Er was geen vertaler aanwezig en hij bekende schuld. Tja, dat kon ook niet anders, want de drugs was op zijn lichaam geplakt. Hij kreeg 6,8 jaar. En zijn eigen advocaat? Tja, die heeft voor 5500 euro heel wat emails naar ons gestuurd, hij heeft ons gerust gesteld, heeft onze zoon uiteindelijk kunnen localiseren en is twee keer bij hem op bezoek geweest. Maar met de zaak heeft hij zich niet bemoeid.

“De advocaat kwam niet. En toen ging alles mis.”

We hoopten eerst dat hij via een speciale wet, de WOTS, vervroegd terug kon komen naar Nederland. Ook kon hij een beroep doen op een speciale uitzettingswet. Hij had een rapport van een psychiater nodig, van een arts en toestemming van de gevangenisdirecteur. Hij hoefde dan maar een derde van zijn straf uit te zitten. Maar omdat je niet van twee regelingen gebruik mag maken, moest hij de eerste aanvraag weer intrekken. Dat deed hij met hulp van een pro-deo advocaat. En toen ging alles mis.

deel     deel

Spring naar toolbar