Inspiratie

17 juli 2019

GEESTELIJK VERZORGERS (V/M) gezocht

De geestelijk verzorgers van Epafras zijn vrijwilligers. Vaak wonen en werken zij, voor korte of langere tijd, in het land waar de gedetineerden vastzitten. Iets voor jou?

Epafras steunt Nederlanders die vastzitten in buitenlandse gevangenissen. Vanuit onze overtuiging dat ieder mens waardevol is, laten wij niemand zitten. Het leven in een gevangenis is zwaar. Je zit vaak in overbevolkte cellen. Krijgt geen gezond eten. Je kunt nauwelijks luchten. Je begrijpt de taal niet. De juridische procedures zijn ingewikkeld. Je familie zie je niet. En juist daar moet je jarenlang wachten op je vrijheid.  Wij luisteren naar de verhalen van Nederlandse gedetineerden. Hun verdriet, hun hoop. Hun levens. We helpen als zij hun hand uitsteken. Soms is onze hulp praktisch. Het geven van medicijnen, omdat gedetineerden deze zelf niet krijgen. Of een telefoontje naar familieleden, omdat er geen geld is om zelf te bellen. Maar we geven ook geestelijke steun. Daar zijn we tenslotte professionele geestelijke verzorgers voor. We staan stil bij belangrijke levensvragen. Hoe je je leven weer op de rit kunt krijgen.

Voor de volgende landen zijn wij op zoek naar (extra) vrijwilligers:
Dominicaanse Republiek
Ecuador
Egypte
Frans Guyana
Guadeloupe
Honduras
Kenia
Paraguay
Maleisië
Mauritius
Kaapverdië
Thailand
Trinidad en Tobago
Tunesië
VS – Washington en omgeving

En in Europa*:

Bosnië
Cyprus
Ierland
Kroatië
Litouwen
Macedonië
Slovenië

Wat wij vragen:

  • Je woont (tijdelijk of langdurig) in het land waar de gedetineerden vastzitten (*voor de Europese landen is dit wenselijk, maar niet strikt noodzakelijk).
  • Je bent bereid en gemotiveerd om vanuit een warm hart en een professionele pastorale houding in gesprek te gaan met mensen die (soms langdurig) gestraft zijn Je bent bereid om een aantal keer per jaar op reis te gaan om gevangenen te bezoeken.
  • Je bent opgeleid op HBO of WO niveau in de theologie, geestelijke verzorging of andere relevante sociale opleiding.Je bent bereid om deel te nemen aan conferenties en trainingen  (met andere vrijwilligers) die we op de verschillende continenten organiseren. Je bent bereid en in staat om (schriftelijk) verslag te doen van je bezoeken.
  • Een VOG verklaring.

Wat wij bieden:

  • Ondersteuning en organisatie van de reizen die je gaat maken.
  • Reis- en onkostenvergoeding.
  • Training, coaching en intervisie.

 

Als je belangstelling hebt, kun je ons een mail sturen met je CV,  via info@epafras.nl

deel     deel

Spring naar toolbar