Inspiratie

9 april 2019

Een sprankje licht

Op vakantie naar Thailand of Indonesië? Steeds meer Nederlanders weten de weg ernaar toe te vinden. En terecht! Het zijn prachtige bestemmingen met schatten aan kunst en cultuur, heerlijk weer, fantastisch eten en niet te vergeten natuurlijk de paradijselijke stranden.

Toch loopt voor sommige Nederlanders een verblijf in deze landen uit op een nachtmerrie. Zeker wanneer ze in aanraking komen met politie en justitie en vast komen te zitten in één van de talloze gevangenissen. Op dit moment verblijven er in totaal zo’n 73 Nederlanders in de gevangenissen van Zuid Oost Azië. Ze zijn verspreid over tien verschillende landen. De omstandigheden zijn er vaak moeilijk. Het komt voor dat wie ’s nachts naar de wc gaat, bij terugkomst geen slaapplek meer heeft, waardoor hij de rest van de nacht tegen de muur moet staan. Steun van familie is vanwege afstand vaak niet tot nauwelijks mogelijk.

Een aantal Nederlanders die in deze landen woonachtig is, bezoekt deze Nederlandse gedetineerden als vrijwillig geestelijk verzorger voor Epafras. Ondanks de heel verschillende achtergronden, opleiding en leeftijden van de vrijwilligers leeft er bij ieder van hen een passie om naast hun werk ook nog Nederlandse gedetineerden te bezoeken. Ze een luisterend oor te bieden en waar het kan ook een bemoedigend woord mee te geven. Het is voor veel gedetineerden een sprankje licht in misschien wel de meest donkere tijd van hun leven.

Gerrit den Broeder is geestelijk verzorger voor Epafras

 

deel     deel

Spring naar toolbar