Informatie voor

Geestelijk verzorgers

De kerntaak van stichting Epafras is geestelijke verzorging; geestelijk verzorgers vormen vanzelfsprekend het hart van de organisatie.

Een geestelijk verzorger is een professioneel opgeleide hulpverlener die door middel van gesprekken mensen begeleidt en adviseert bij zingeving en levensvragen. De geestelijk verzorger heeft een beroepsgeheim en zorgt voor een veilige plek en omstandigheden waarin mensen – in dit geval gedetineerden – vrijuit kunnen praten over hun leven.

Geestelijk verzorgers van Epafras wonen tijdelijk of langdurig in het land waar de gedetineerden vastzitten (voor de Europese landen is dit wenselijk, maar niet strikt noodzakelijk) en zijn bereid en gemotiveerd om vanuit een warm hart en een professionele pastorale houding in gesprek te gaan met mensen die (soms langdurig) gestraft zijn

De geestelijk verzorgers van Epafras zijn opgeleid op hbo- of wo-niveau in de theologie, geestelijke verzorging of een andere relevante opleiding.

Blogs en verhalen
Op deze site vind je blogs en verhalen over, voor en door geestelijke verzorgers die zich voor Epafras inzetten. Lees over hun ervaringen, motivatie en inspiratie.

Contact met Epafras
Ben je geestelijk verzorger en geïnteresseerd in het werk van Epafras? Neem dan contact met ons op. Dit geldt in het bijzonder als je woonachtig bent in het buitenland.

Inloggen Epafras
Ben je al actief voor Epafras als geestelijk verzorger? Dan kun je veel informatie vinden en kennis opdoen in de speciale, afgeschermde omgeving van deze site.

 

Verhalen over en van geestelijk verzorgers

Verhaal
‘Mijn hart ligt bij de gedetineerden’
Verhaal
‘Vergeef ons onze schulden…’
Verhaal
Detentie maakt veel kapot, ook in de ziel
Verhaal
Een gesprek dat je gegeven wordt
Verhaal
‘Gevangenisstraf verandert niets aan de band tussen moeder en kind’
Verhaal
Niet denken in hokjes maar in mogelijkheden
Verhaal
“Zij praten en ik luister, er is altijd een verhaal”
Verhaal
De moed erin houden